Mesaj gönder
Ana sayfa Haberler

Alüminyum döküm rotor: üretim süreci ve teknik koşullar

Ben sohbet şimdi
Müşteri yorumları
İnsanların sorunu e-posta iletişimi üzerinden çözme şeklinizi gerçekten takdir ediyorum. Müşteriye iyi hizmet. Ve çok hızlı.

—— Rohit Raj Hasija

Çin'deki başka bir şirketten m/c aldık, ancak Nide ekibinin bu kadar ayrıntılı bilgisi ile sorunu çözme kararlılığı gerçekten takdire şayan.

—— İmparatorluk Elektrik Şirketi

Stator sarma makinesi bana mükemmel durumda ulaştı. Çok iyi çalışıyor, Satın alma işleminden çok memnun kaldım

—— Kapil Agarawal

NIDE, teknik gereksinimlerime göre dikkatlice kontrol edildi ve hızlı bir şekilde uygun motor üretim çözümleri sağladı

—— koo

şirket Haberler
Alüminyum döküm rotor: üretim süreci ve teknik koşullar
hakkında en son şirket haberleri Alüminyum döküm rotor: üretim süreci ve teknik koşullar

Alüminyum döküm rotor: üretim süreci ve teknik koşullar

 

Motorun rotor yuvasına doldurulan malzeme özelliklerine göre sargı rotoru, alüminyum döküm rotor ve sabit mıknatıslı rotor bulunmaktadır.Karşılaştırıldığında, alüminyum döküm rotorlar, bu tip rotorların bazı maliyet ve işlem avantajları nedeniyle, elbette en yaygın kullanılanlardır.

 

Yeni enerji araç teknolojisinin gelişmesiyle birlikte, sincap kafesli asenkron motorlarda alüminyum döküm rotorlar yaygın olarak kullanılmaktadır.Alüminyum döküm rotorlar, asenkron motorları daha hafif hale getirebilir, güç/kütle yoğunluğunu iyileştirebilir, küçük bir atalet momentine sahip olabilir ve daha büyük başlangıç ​​torku sağlayabilir.Alüminyumun düşük erime noktası nedeniyle, alüminyum döküm rotorlarının imalat süreci olgun ve üretim maliyeti düşüktür, bu da yaygın olarak kullanılmasının nedenlerinden biridir.

Aluminium casting rotor.jpg

Oluk şeklialüminyum döküm rotorprofille sınırlı değildir ve motorun çalıştırma performansını iyileştirmek için en iyi oluk şekli keyfi olarak seçilebilir;rotorun bakır sırası tüm motorda kullanılan bakırın yaklaşık %40'ını oluşturur ve alüminyum döküm rotorun kullanılması motorun maliyetini büyük ölçüde azaltabilir.Malzeme maliyeti;dökme alüminyum iletkenler tüm rotor yuvasını doldurur ve yuva doluluk oranı %100'e yakındır, bu da ısı dağılımına elverişlidir;rotor kanatları ve uç halkaları, ısı dağıtma kapasitesini artırmak için birlikte dökülmüştür ve ilave fan takmaya gerek yoktur, bu da bazı İşleme işlemlerinden tasarruf sağlar;alüminyum döküm rotorun yapısı simetrik ve kompakttır, denge kolonu ve uç halkası birlikte dökülür ve mekanik olarak dengenin sağlanması kolaydır;üretim döngüsünün kısa olması, çalışma saatlerinin kısa olması ve maliyetin düşük olması seri üretime uygundur.

 

Şu anda, santrifüj döküm alüminyum ve basınçlı döküm alüminyum çoğu motor üreticisi tarafından benimsenmiştir.

 

Santrifüj döküm alüminyumun çalışma prensibi ve özellikleri

Erimiş metal, dönen alüminyum döküm kalıbına enjekte edilir, böylece boşluğu doldurur ve merkezkaç kuvvetinin etkisi altında katılaşır.

(1) Santrifüj kuvveti, dökümlerin kalıplanmasında ve metal kristalleşme sürecinde önemli bir rol oynar ve erimiş metaldeki gazın ve metalik olmayan safsızlıkların (metalden daha hafif) boşaltılmasına yardımcı olur.Daha da önemlisi, metal kristalizasyon sürecini etkiler ve beslemeyi güçlendirmede ve kristalizasyon arıtmada rol oynar.

(3) Santrifüj alüminyum döküm rotoru için ekipman nispeten basittir.Bununla birlikte, döküm işleminde emek yoğun olan birçok manuel işlem vardır.

Aluminium casting rotor.jpg

döküm alüminyum çalışma prensibi ve özellikleri

Erimiş metal basınçla boşluğa enjekte edilir ve soğuyup katılaştıktan sonra döküm haline gelir.

(1) Basınç, basınçlı döküm işlemi boyunca önemli bir rol oynar.

(2) Pres döküm sırasında, erimiş metalin yüksek hızlı dolum işlemi sırasında, boşluktaki gaz zamanında boşaltılamazsa, metale karışacak ve dökümde gözeneklere neden olacaktır.

(3) Metal doldurma işlemi basınç altında yapıldığından, rotor çekirdeği soğuk halde presle dökülebilir.

(4) Üretim verimliliği yüksektir ve emek yoğunluğunu azaltabilen ve çalışma koşullarını iyileştirebilen mekanizasyon ve otomasyonu gerçekleştirmek kolaydır.

rotor Aluminium casting machine.jpg

NIDE Group, çeşitlirotor basınçlı döküm alüminyum ekipmantam otomatik rotorların entegre üretimini gerçekleştirebilen.Basınçlı döküm makinesinin verimliliği 10-12 saniye/parça, saatte 300-400 parçaya ulaşabilir ve bir kişi aynı anda birkaç cihazı çalıştırabilir.Basınçlı döküm makinesi, alüminyum döküm işlemi sırasında alüminyum suyunun sıçramasını önlemek ve operatörlerin güvenliğini sağlamak için otomatik sıçrama önleyici bir sisteme sahiptir.

Aluminium casting rotor machine.jpg

 

Pub Zaman : 2022-06-23 09:40:55 >> haber listesi
İletişim bilgileri
NINGBO NIDE MECHANICAL EQUIPMENT CO.,LTD

İlgili kişi: Mr. Herbert

Tel: 0086-15067409300

Faks: 00-86-057487295637

Sorgunuzu doğrudan bize gönderin